Mardin,Artuklu'da Yaşam Evi ve parkın temeli atıldı

Artuklu Belediyesi, Her mahalleye birer Yaşam Evi ve Park” projesi kapsamında Buğdaylı Mahallesi'nde Yaşam Evi'nin temelini attı.

Mardin 18.09.2014 15:12:55 0
Mardin,Artuklu

Artuklu Belediyesi, “Her mahalleye birer Yaşam Evi ve Park” projesi kapsamında Buğdaylı Mahallesi’nde Yaşam Evi’nin temelini attı.

Artuklu Belediyesi, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı “Her mahalleye birer Yaşam Evi ve park” projesi bir bir hayata geçiriliyor. Mahalle statüsüne kavuşan tüm köylerde yapılacak olan Yaşam Evi ve park projelerinin inşaatı kapsamında temel betonu atılmaya devam ediyor. Artuklu ilçesine bağlı Buğdaylı (Biğêdîkê) Mahallesi’nde yurttaşların talebi üzerine belirlenen alanda Yaşam Evi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Başkan Yardımcısı İsmet Birtek ve belediye çalışanları ile mahalle halkı hazır bulundu.

Yapılacak olan Yaşam Evi’ne ilişkin kısa bir konuşma yapan Irmak, Artuklu ilçesine bağlı bütün mahalle statüsüne kavuşan köylerde Yaşam Evi’ni yapacaklarını ifade ederek, yıl sonuna kadar 12 adet Yaşam Evi yapmayı düşündüklerini söyledi. Irmak, her mahallede yapılan Yaşam Evi’nin yanında bir park da yapacaklarını dile getirdi. Irmak, Yaşam Evi’nin daha önce yapılan Taziye Evleri’nden daha farklı olduğunu kaydederek, “Yaşam Evlerimiz çok amaçlı olacak. Şu an Buğdaylı Mahallesi’nde yaptığımız Yaşam Evi 300 metrekare alan üzerinde yapılıyor. İçerisinde erkekler ve kadınlar için birer salon, bir kütüphane odası, eğitim destek amaçlı bir sınıf, bir mutfak ve 4 adet tuvalet bulunuyor. Ayrıca Yaşam Evi’nin üst kısmında teras yapacağız. Yaşam Evi’nin dış cephesi Mardin taşı kaplaması ile olacak. Tabi otoparkı da olacak. Yaşam Evi’nin mahallenin düğün ve nişan törenleri için bir platform oluşturulacak. Bugün de Yaşam Evimizin temelini atmak için burada bulunuyoruz. Kısa bir sürede tamamlandıktan sonra burada yaşayan halkımızın kullanımına açılacaktır. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Eş başkan Irmak, daha sonra Yaşam Evi’nin temelini attı.

Eş başkan Irmak kepçe operatörü oldu

Temel atma töreninden sonra mahallede park için köylülerin belirlediği alanda Artuklu Belediyesi’nin iş makineleri çağrılarak, yapılacak olan parkın alanı kepçeyle temizlenmeye başlandı. Eş başkan Irmak, park alanında kepçenin üzerine çıkarak, park alanı için ilk kepçeyi toprağa vurdu. Bir süre kepçe üzerinde operatörlük yapan Irmak, daha sonra park için yapılan alanda denetlemelerini sürdürdü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04